Langelændere på vin tur på Røsnæs

 
En artikel fundet på Sjællandske Nyheder med Langelands Pensionist forening på tur
Kalundborg – 03. september 2020 kl. 14:53
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
 

Når det ikke er udflugtsmål på Fyn, er det oftest attraktioner i Jylland, vi besøger. Derfor blev vi enige om, at nu skulle turen gå østpå til Sjælland. Og jeg er da sikker på, at vi kommer igen.

Lilli Kristensen er formand for pensionistforeningen i Rudkøbing på Langeland. I går – sammen med flere end 50 andre langelændere – besøgte Lilli Røsnæs med Barfod Vingård som omdrejningspunkt.

Gæsterne blev imponeret. Af naturen, af historien. Og de gode vine.

– Det er nok ikke mange fynboer, der er klar over, at der på Røsnæs er hele fire vingårde, som turens chauffør, Jens Jantzen, udtrykker det.

Pensionisterne i Rudkøbing drager jævnligt på udflugter, men gårsdagens tur var den første i år. Naturligvis på grund af corona.

Foreningen søgte penge fra en 65+-pulje, som fordelt over fem organisationer i alt har fået 20 millioner kroner til aktiviteter »for modne borgere«, som en af gæsterne sagde.

– Vi modtog 30.000 kroner i støtte, og disse penge har vi så valgt at arrangere bustur, natur- og vinbesøg for på Røsnæs – med alt inklusive. Jeg tror, at vi er mange, der er overraskede over områdets skønhed, smiler Lilli Kristensen.

Parret bag Barfod Vin, arkitekterne Lise og Povl Barfod, linede op både i markerne og i gårdens vinhal, hvor der blev spist – og smagt vine.

Og gæsterne havde mange spørgsmål – og stor interesse for dagens clou, vinsmagningen. Christian Nielsen, en af gæsterne: – Jeg har smagt vine fra tre af de fire vingårde på Røsnæs. Og jeg er ikke blevet skuffet endnu.

 Vi har planlagt en burtur til Barfod Vingård d. 8. september 2021