Endagstur til Fur og Himmelbjerget

Dato: ?

Tilmelding: ?

Pris: 549,- kr. per person.

Guidet bustur på den lille ø i Limfjorden

Bussen kører os til færgen i Branden, det tager 4 min at sejle til Fur.

Øen der er på kun 22 km 2 ligger i Limfjorden. Vores guide vil køre med os i 2 timer rundt på øen og fortæller om den rigdom af forskelligartet natur med klitter og de lyngklædte Smedjehøje der ligger 72 m over Limfjorden og har en storslået udsigt især mod Nordmors og Livø.. 

Fur er kendt for sit moler, som udelukkende er knyttet til det naturskønne bakkeland. Moleret blev afsat på bunden af et hav, der for 55 millioner år siden dækkede det meste af Danmark. Moleret er kendt for sit indhold af velbevarede fossile fisk, insekter, krybdyr og planter. Moleret indeholder ca. 200 vulkanske askelag, som er blevet dannet under gentagne vulkanudbrud i forbindelse med åbningen af Nordatlanten mellem Norge og Grønland.

Efter vores tur rundt på øen vil der blive en time på egen hånd til madpakke eller I kan købe lidt mad på stedet.

På vejen hjem holder vi ved Himmelbjerget i 2 timer så man kan strække benene, gå en tur  eller nyde den gode udsigt fra Himmelbjerget.

Himmelbjergets top rejser sig 147 m over havets overflade, men man får hos geologerne den oplysning, at Himmelbjerget er en “falsk” bakke.

Bussen vil gøre et et kort stop på vejen op og på hjemturen, så man kan strække benene og måske få en forfriskning.